Bir Şeker Hamuru Hikayesi

 Bu bir harika pasta içidir.Taze çilekleri sadece dörde bölüp krema sürülmüş kekin üzerine koyarız ve tabiki damla çikolatayla...
 Kekin vişne suyuyla ıslatılması önemlidir ki yerken kuru kuru olmasın pastamız bir bütün olabilsin.
 Bunlar da marshmellow eritilerek yapılmış gıda boyasıyla renklenmiş şeker hamurlarımız.Oda ısısında ve üstü kapalı olmalı ki kurumasın bozulmasın.
 Pastanın üst katını kapattıktan sonra dış yüzeyi incecik bir krema tabakasıyla sıvanır ve üzeri yuvarlak açılmış beyaz şeker hamuruyla kaplanır.
 Sonra eğlenceli kısma geçip renkli şeker hamurları ile süslemeye başlarız.
 Şeker hamurunu açarken pudra şekerini un kullanır gibi bolca kullanırız ki hamur masaya yapışmasın.

Ve en son bütün şekiller suyla yapıştırılır, parlak görünmesi isteniyorsa bir fırçayla bütün yüzeye su sürülür.Ayrıca şeker hamurlu pastamız dolapta saklanmamalıdır çünkü hamurun adeta bir taşa dönüşüp pastayı mahvetmesini istemeyiz.Bu yüzden yenmesinden en fazla bir kaç saat önce yapılması tavsiye edilir. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hesap açmadan yorum yapabilmek için anonim seçeneğini işaretleyiniz.